Tips om je auto te onderhouden

Een auto is voor sommige mensen belangrijker dan andere, zo hecht iemand meer waarde aan zijn auto dan andere. Vaak staan mensen niet stil hoe belangrijk hun auto is. Hierom moet je je auto goed onderhouden, en dan bedoel ik niet alleen maar je olie bijvullen, er komt een hoop kijken. Je hoeft niet veel kennis van auto’s te hebben om je auto te onderhouden, je kan ook gewoon de kleine dingen doen. Zo kan je hem om de 2 weken een goede schoonmaak beurt geven, het is belangrijk dat je het niet te snel doet en dat je voorzichtig doet zodat alles schoon wordt en er geen krassen op komen. Maak een emmer met sop, pak een spons zonder schuurkant en boenen maar. Nadat je auto goed is ingesopt moet je hem afspoelen, vervolgens neem je hem af met een droge doek, let er op dat als je je spon of doek laat vallen dat je hem goed afspoelt of een nieuwe pakt zodat je geen krassen maakt omdat er zandkorrels of steentjes op zitten.

Motor

Het is van extreem groot belang dat je goed voor de motor zorgt, als deze kapot is kan je een tijdje niks met je auto. Je hoeft geen monteur te zijn om dit te doen. Als je er geen verstand van hebt hoef je alleen de kleine dingen te doen zoals de motorolie verschonen en koelvloeistof bijvullen. Het is ook handig als je om het halfjaar je auto laat checken. Als je denkt dat er iets mis mee is het belangrijk om direct naar de garage te gaan zodat ze ernaar kunnen kijken. Anders kan het heel wat geld en moeite kosten als je dat niet doet en er is daadwerkelijk echt iets met je auto aan de hand.

Verzekering

Het is natuurlijk vanzelf sprekend dat je je auto moet verzekeren, maar er zijn zoveel verschillende verzekeraars. Dus hoe weet je nou welke de beste en voordeligste autoverzekering aanbied.

Uw expert voor auto-onderdelen op internet is autodoc.BE