De beste manier om uw voorruit te repareren

autoruitschade

Zonder dat je het vaak door hebt, kan het gebeuren dat je voorruit beschadigd raakt. Dit is natuurlijk alle behalve prettig en kan er zelfs voor zorgen dat het zicht dusdanig verminderd, dat het zorgt voor een gevaarlijke situatie. Wel is het goed te weten dat er natuurlijk verschillende soorten schades zijn. De bekendste variant is het welbekende ‘sterretje’. Nu lijkt dit onschuldig, maar is dat het absoluut niet! Wist je namelijk dat een sterretje heel snel kan veranderen in een barst, met alle gevolgen van dien? Maar wat is nu de beste manier om de voorruit van je auto te repareren? In dit artikel vertellen we je er alles over!

 

Hoe ontstaat schade aan je voorruit

Voor we verdergaan met het reparatieproces, is het eerst goed te weten hoe schade nu eigenlijk kan ontstaan. Schade aan je vooruit kan door een aantal verschillende oorzaken ontstaan. Vaak zien we dat het komt door steenslag, vandalisme of door een inbraak. Maar bestaande, kleine autoruitschade kan ook verergeren doordat een sterretje uitgroeit tot een barst. Dit gebeurt vooral wanneer er flinke temperatuurschommelingen waarneembaaar zijn. Het is dan dus ook niet verstandig om in de wintermaanden je verwarming direct op de hoogste stand te zetten. Merk jij dat je ruitschade hebt, wacht dan niet en laat het repareren door Climax Autoglas. Zo weet je zeker dat je sterretje niet kan barsten.

 

Hoe wordt ruitschade gerepareerd

Wanneer de schade beperkt is tot de grote van ongeveer een twee euromunt, dan kan dit vaak prima door middel van een hars worden gerepareerd. Deze speciale hars wordt in het sterretje gespoten en vervolgens met daarvoor speciaal bestemde apparatuur uitgehard. Op deze manier heeft het sterretje geen enkele kans om verder te barsten en kun je met gerust hart je weg vervolgen. Heb je nu een flinke barst, dan kan het zijn dat de gehele ruit vervangen moet worden. Vooral wanneer je dan ook nog eens verschillende camera rijhulpsystemen in je auto hebt, is het belangrijk dit te laten doen door een specialist. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat het systeem niet goed gekalibreerd wordt, met alle gevolgen van dien.

 

Wordt ruitschade vergoed door de verzekering?

Wanneer je te maken hebt met schade aan je voorruit en deze wilt laten repareren door een onderneming autoruitschade, dan worden de kosten niet in alle gevallen vergoed. Ben je WA verzekerd, dan hoef je nergens op te rekenen. Ben je WA+ verzekerd, dan worden in bepaalde gevallen de kosten deel vergoed. Echter is het vaak niet de moeite waard om alleen daarvoor een WA+ verzekering af te sluiten. De kosten hiervoor zijn namelijk vaak enkele euro’s per maand meer. Heb je ruitschade door toedoen van een ander, dan is het uiteraard een heel ander verhaal. Zorg er daarom dus ook voor dat je goed weet wat je verzekeraar dekt en bepaal op basis van de kosten voor je premie, ook of het voor jou verstandig is je hiertegen te verzekeren.

Geplaatst in: Page