Betonnen biggenruggen: het hulpmiddel om openbare ruimtes te organiseren

Het gebruik van betonnen biggenruggen in de openbare ruimte:

Een van de meest voorkomende toepassingen van betonnen biggenruggen is het gebruik om grote en openbare ruimtes te organiseren, ter voorkoming van ongelukken. Een van de toepassingen is bijvoorbeeld het gebruik van betonnen biggenruggen in tijdelijke parkeerplaatsen. Door het plaatsen van de biggenruggen kun je gebieden gemakkelijk afzetten. Ook kan je door het gebruik van de biggenruggen een onderscheid creëren tussen de parkeerplaatsen van bezoekers en de parkeerplaatsen van werknemers. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer er een tijdelijke parkeerplaats wordt gecreëerd voor evenementen. Maar ook op grote parkeerplaatsen bij supermarkten en in woonwijken kom je volop biggenruggen tegen.

De voordelen van beton

Beton is een zwaar materiaal, waar auto’s / motorvoertuigen gemakkelijk beschadigd door kunnen raken. Indien een auto een lage biggenrug mocht aantippen, dan zal de gemiddelde auto (bij stapvoets rijden) geen schade oplopen. Daarom worden op parkeerplaatsen doorgaans lage biggenruggen ingezet, terwijl langs de berm meestal varkensruggen/ hogere betonblokken worden geplaatst. Deze zijn duidelijk zichtbaar vanaf de wegkant (vooral indien men een opvallende gele kleur hiervoor gebruikt).

Onderhoud?

Biggenruggen zijn voorzien van een onder oppervlak, zodat ze de bestaande tegels vervangen, wat ook bijdraagt aan de stevigheid van het eindproduct. Betonnen biggenruggen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Als je betonnen biggenruggen plaatst op jouw particuliere grond of bedrijfsgrond, kan je eens in de zoveel tijd de biggenruggen schoonvegen om te voorkomen dat algen of mossen gaan groeien op het oppervlak, maar dat is het dan ook wel wat betreft onderhoud.

Biggenruggen blokkeren toegang naar woning.
Biggenruggen blokkeren toegang naar woning.