Zo verleng je de levensduur van je auto

De meeste mensen hechten veel waarde aan hun auto. Het is toch het vervoersmiddel dat je dagelijks naar je werk brengt, waarmee je bij vrienden en familie op bezoek gaat en waar je wellicht ook mooie reizen mee maakt. Een auto levert je dus veel plezier, comfort en gemak op.

Maar een auto kost ook veel geld, dus je wilt dat hij zo lang mogelijk mee gaat. In dit artikel geven we je daarvoor een aantal tips, doe er je voordeel mee!

Geef je auto jaarlijks een grote onderhoudsbeurt

Het onderhoud aan je auto is niet goedkoop, maar als je erop gaat bezuinigen loop je het risico dat je op lange termijn juist meer geld kwijt bent aan het onderhoud. Daarom is het aan te raden om je auto jaarlijks een grote beurt te geven, zodat alle onderdelen goed blijven functioneren.

Dat is overigens ook goed voor de veiligheid. Mankementen worden immers sneller opgemerkt als er jaarlijks even een goeie check op wordt gedaan. Benieuwd naar wat er bij een grote beurt allemaal aan je auto wordt gedaan? Lees dit blogartikel op winparts.nl.

Parkeer je auto in de garage

Auto’s zijn gemaakt om in de buitenlucht te staan, maar de weersomstandigheden hebben invloed op de autolak. Niet alleen weersinvloeden, maar ook vogelpoep kan de lak aantasten.  Dus gebruik je de auto niet? Dan is het aan te raden om je auto in de garage te parkeren.

Gebruiksvriendelijke garagedeuren

Eerlijk is eerlijk, het parkeren van de auto in de garage is vervelend als je daarvoor iedere keer de auto in en uit moet stappen, omdat de garagedeur niet automatisch open gaat.

Kies daarom voor een elektrisch bedienbare garagedeur, zodat je vanuit je auto de garagedeur kunt openen en sluiten zonder dat je hoeft uit te stappen. Kies daarnaast bij voorkeur voor een garagedeur die verticaal geopend wordt, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat het deurblad tijdens het openen per ongeluk tegen je auto aankomt en je auto beschadigd.

Voorbeelden van garagedeuren die verticaal openen zijn onder andere sectionaal garagedeuren en roldeuren voor garages. Vraag een garagedeur specialist om advies zodat je weet welke garagedeur het beste bij jouw situatie past.

Pijl regelmatig de vloeistoffen

Er zijn twee soorten vloeistoffen die je regelmatig moet controleren. De meest bekende daarvan is de motorolie. Motorolie helpt om de brandstofmotor goed te laten functioneren en is dus van cruciaal belang om je auto in goede conditie te houden.

Naast motorolie is koelvloeistof belangrijk. Deze vloeistof voorkomt dat de motor niet overhit raakt en dus goed kan blijven functioneren, ook wanneer je langere afstanden met de auto aflegt.

Voor beide vloeistoffen is het belangrijk dat je het niveau niet peilt op het moment dat de motor nog warm is. Het vloeistofniveau is dan hoger dan daadwerkelijk het geval is. Wacht dus altijd even totdat je auto weer is afgekoeld en voer dan een peiling uit.

Ga rustig met je auto om

Dit punt vind je misschien wat vreemd klinken, maar er zijn nog altijd veel te veel mensen die hardhandig met hun auto omgaan. Van hard optrekken tot onnodig hard remmen. Het gevolg is dat de onderdelen van de auto sneller slijten, waardoor je auto minder lang meegaat en er vaker onderhoud nodig is omdat onderdelen vervangen moeten worden. Behandel je auto dus op een normale manier.

Deel jouw tip

Heb je naast de tips uit dit artikel zelf nog een andere waardevolle tip? Deel hem dan met ons. Stuur ons een bericht. Alvast hartelijk dank!

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Sjoerd Hansen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Uw expert voor auto-onderdelen op internet is autodoc.BE