Waarom moet je een auto verzekeren?

In de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) staat dat degene die een auto bezit verplicht is deze auto minimaal WA (wettelijke aansprakelijkheid) te verzekeren. Een WA verzekering dekt alléén de schade die jij met jouw auto bij een ander veroorzaakt, géén eigen schade. De WAM beschermt slachtoffers van schade veroorzaakt door een motorvoertuig. Dit geldt niet alleen voor schade die met jouw auto is veroorzaakt aan een andere auto maar ook wordt lichamelijke schade gedekt en schade aan een fiets of brommer. Wanneer je een paaltje, lichtmast of pand beschadigd is ook deze schade verzekerd. Niet alleen auto’s zijn verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Dat geldt ook voor motoren en bromfietsen. Het is wettelijk ook zo geregeld dat, wanneer iemand anders aan het stuur zit met goedkeuring van jou, de schade die diegene maakt ook wordt vergoed door jouw verzekeringsmaatschappij.

Een autoverzekering is dus wettelijk verplicht

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is wettelijk minimaal een WA autoverzekering verplicht. Naast een WA autoverzekering kun je ook kiezen voor een WA Beperkt Casco autoverzekering of een Allrisk autoverzekering. Een WA Beperkt Casco autoverzekering is een aanvulling op de WA autoverzekering en vergoed ook schade aan jouw auto die niet wordt veroorzaakt door jezelf dus door overmacht. Te denken valt hierbij aan brandschade, diefstal of poging tot inbraak, hagel- storm of wind schade, schade door een aanrijding met een dier. Een Allrisk verzekering dekt alle schade zoals hierboven is aangegeven én de schade aan jouw auto wanneer je zelf een ongeluk veroorzaakt. Elke verzekeraar bepaald zelf hoe een vergoeding bij schade wordt bepaald. Hier zit nogal wat verschil in. Op Autoverzekering.nl kun je veel verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken zodat je een goed beeld krijgt van de voorwaarden die zo’n maatschappij stelt.

Het vergelijken van autoverzekeringen kost géén geld

Eén van de grootste autoverzekeraars in Nederland is Centraal Beheer Achmea. Wil jij weten of deze verzekeringsmaatschappij jou de beste autoverzekering kan bieden? Vergelijk dan op de website van autoverzekering.nl deze autoverzekeraar met heel veel andere auto verzekeringsaanbieders. Let er wel op dat de voorwaarden waaronder een verzekeringsmaatschappij de autoverzekering aanbiedt gelijk is. Wanneer je een overzicht krijgt kun je in één oogopslag zien welke aanbieder de goedkoopste autoverzekering aanbiedt én welke aanbieder de beste autoverzekering aanbiedt. Controleer of bijvoorbeeld het eigen risico bij alle aanbieders op hetzelfde bedrag staat. Kijk of je bij reparatie van schade een vervangende auto krijgt. Hoe bouw je schadevrije jaren op, hoeveel traptreden worden hiervoor verwacht? Hoeveel val je terug bij het melden van een schade? De kleine lettertjes veroorzaken vaak veel ellende. Lees die dan ook goed door of vraag advies van de medewerkers van autoverzekering.nl.

Uw expert voor auto-onderdelen op internet is autodoc.BE