Waar koop je Engelse boeken in Brussel, België?

Het is niet moeilijk om Engels leesmateriaal te vinden in Brussel. De meeste Franse en Nederlandse boekhandels hebben zelfs een reeks Engelse bestsellers. Maar waar ga je naartoe als je op zoek bent naar iets anders dan de nieuwste Dan Brown thriller-lamontereizen?

Als u net zo graag leest als ik, kan de aankoop van Engelse boeken in Brussel duur uitvallen. Hier zijn een paar plaatsen waar u goede deals voor boeken kunt vinden, maar ook meer variatie dan in de Engelse hoek van de grote boekenwinkels.

Watersteen

De voor de hand liggende keuze voor Engelse boeken in Brussel is die van Waterstone. Deze Britse keten heeft een vrij grote winkel in Brussel en heeft, samen met de gebruikelijke bestsellers, een behoorlijke selectie van tijdschriften, kookboeken, naslagwerken en kinderboeken. Waterstone’s is niet goedkoop, maar ze hebben vaak ‘buy 2 get one free’ deals en kortingen op bestsellers.

Waterstone’s

Boulevard Adolphe Maxlaan 71-75

B-1000 Brussel

België

Sterling Boeken

Niet ver van Waterstone’s, kun je Sterling Books vinden. Sterling is iets duurder en heeft niet zo’n grote selectie als Waterstone’s, maar ze hebben wel wat meer unieke keuzes. Hun rubriek reisliteratuur is bijzonder goed. Als de grootste Engelse onafhankelijke boekhandelaar in Brussel kun je makkelijker slapen, wetende dat je niet de zakken van nog een andere winkelketting bekleedt.

Sterling Boeken

38, Rue Fossé aux Loups

1000 Brussel

België

Stonemanor

Als u een auto hebt, of veel geduld om met de bus van De Lijn te rijden, kunt u naar Everberg gaan en Stonemanor bezoeken. Naast alle Britse lekkernijen waar u misschien naar hunkert, heeft Stonemanor een kleine selectie van Engelse boeken. Hoewel er niet zoveel boeken zijn om uit te kiezen als in de eigenlijke boekwinkels, zijn er vaak behoorlijke kortingen op oudere boeken, omdat die vaak van voorraad veranderen. Nog beter is hun selectie van Engelse tijdschriften. Alleen al het kookgedeelte is de reis waard.

Twee keer per jaar (lente en herfst) organiseert http://ka-blogs.mystrikingly.com een van de beste boekenevenementen in België – de liefdadigheidsboekverkoop. Tijdens deze verkoop worden tweedehands boeken geschonken en verkocht voor een euro per inch! Dat klopt – je stapelt je boeken naast een liniaal en betaalt per centimeter. Er is altijd een enorme selectie van paperbacks uit de bestsellerlijst, maar ook kinderboeken en dvd’s.

Stonemanor

Steenhofstraat 28

3078 Everberg

België

Koken en boeken

Cook and Book is, zoals de naam al aangeeft, zowel een boekhandel als een restaurant. De Engelse sectie in Cook and Book is klein en vrij duur, maar het is een comfortabele plek om te snuffelen. U kunt ook grote Engelse kunst- en reisboeken vinden als u bereid bent een duik te nemen in de overwegend Franse gebieden van de winkel. Zelfs als u alleen snuffelen, of stoppen voor een hapje eten, Cook and Book is zeker een bezoek waard.

Koken en Boeken

Ave Paul Hymans 251

1200 Brussel

België

Filigranen

Filigranes is een overwegend Franse boekhandel, maar er zijn een paar redenen waarom het de Engelse lezers aanspreekt. Ten eerste heeft het een koffie- en snackbar – iets wat ernstig ontbreekt in de Belgische boekhandelscene. Er is een behoorlijke selectie van Engelse paperbacks in de kelder en er zijn een paar Engelse tijdschriften te vinden als je door de tijdschriftensectie knijpt. De kunst- en reisrubrieken zijn zeker de moeite waard. De meeste boeken zijn weliswaar in het Frans, maar er zijn ook een paar Engelse pareltjes te vinden.

Filigranen

Kunstlaan 39

1000 Brussel

Boekenfestival

Eenmaal per jaar in Brussel, (vaker als u bereid bent om naar andere steden te reizen), kunt u uw Engelse bibliotheek sterk uitbreiden door een bezoek te brengen aan het boekenfestival. Dit wordt gerund door een Nederlands bedrijf en bezoekt grote steden in België en Nederland. Er zijn veel Engelse boeken beschikbaar voor extreem lage prijzen. Als u op zoek bent naar de bestsellers van het afgelopen seizoen, met een korting tot 90%, dan kunt u hier terecht.

Andere Engelse boekopties

Er zijn tonnen tweedehands boekenwinkels in Brussel en de meeste van de grotere hebben ten minste een beperkte selectie van Engelse boeken. Als u op zoek bent naar koopjes (en soms freebies), bekijk dan de expatforums in het voor- en najaar wanneer de jaarlijkse expatmigratie in volle gang is. Vergeet ook niet dat Amazon UK in België levert, meestal heel snel.

Uw expert voor auto-onderdelen op internet is autodoc.BE