Verhuizen zonder stress met verhuisbedrijf Joh Post

Veel mensen zien als een berg op tegen een verhuizing. En het is inderdaad vaak een hele operatie. Zeker als je met een gezin verhuist van meerdere personen is de hoeveelheid spullen die mee moeten verhuizen vaak vele malen groterĀ  dan je in eerste instantie vermoedt. Maar als je een professioneel verhuisbedrijf in de regio Alkmaar inschakelt zal je verhuizing vlot en zonder problemen verlopen. In de meeste gevallen brengt een medewerker een bezoek aan je oude huis om te inventariseren wat er allemaal mee moet verhuizen en hoeveel verhuisdozen nodig zijn. Deze dozen kun je van het verhuisbedrijf in bruikleen krijgen en hoef je dus niet te kopen.

Begin op tijd met opruimen en inpakken
Als je gaat verhuizen dan is het belangrijk om zo vroeg mogelijk met de voorbereidingen te beginnen. Bekijk de inhoud van kasten en begin met spullen weg te gooien of naar een kringloopcentrum te brengen die je niet meer zult gebruiken. Kleding die je al jaren niet hebt gedragen zal je ongetwijfeld ook niet meer dragen in je nieuwe huis dus dit is het ideale moment om opruiming te houden. Boeken die je nooit meer leest breng je naar de kringloop. Meubels die niet mee gaan naar het nieuwe huis kunnen naar de stort. Door alvast opruiming te houden wordt de hoeveelheid spullen die moet worden ingepakt gelijk een stuk kleiner. Begin op tijd met het inpakken, stel dit niet uit tot 1 of 2 dagen voor je verhuizing. Het inpakken neemt vaak meer tijd in beslag dan je in eerste instantie misschien denkt.

Pak kwetsbare spullen goed in
Glaswerk en andere breekbare spullen kun je het beste in papier inpakken. Verhuisbedrijf Joh Post Beverwijk kan hiervoor het materiaal leveren. Door glazen en ander servieswerk, beeldjes en overige breekbare spullen goed in te pakken is de kans het grootst dat alles heelhuids de verhuizing doorstaat. Zijn er echt kostbare spullen, bijvoorbeeld antiek of een erfstuk, dan kun je die misschien het beste zelf verhuizen. Is dit niet mogelijk, geef het dan door aan de verhuizers zodat deze spullen met extra zorg worden behandeld. Voor schade tijdens de verhuizing ben je verzekerd als je een beroep doet op een erkende verhuizer. Maar voor bepaalde goederen geldt wel een maximale vergoeding. Daarom is het goed om de voorwaarden voor de verzekering goed te lezen. Dit voorkomt problemen en teleurstellingen als er toch iets misgaat tijdens je verhuizing.

Verhuizen binnen en buiten Nederland
Je kunt bij het verhuisbedrijf in Beverwijk terecht voor een verhuizing binnen Nederland en Belgie. Het maakt daarbij niet uit of je in Alkmaar of in de regio blijft wonen of dat je naar de andere kant van het land verhuist. Daarnaast verzorgt het verhuisbedrijf in Alkmaar ook internationale verhuizingen. Ga je emigreren naar Frankrijk, Spanje of een ander land? Geen probleem, je spullen worden netjes ingeladen en arriveren op de afgesproken dag op je nieuwe adres. Ook transport over zee als je naar een ander continent verhuist kan worden geregeld. Daarbij worden alle douaneformaliteiten voor je geregeld zodat je zo snel mogelijk je vertrouwde spullen weer om je heen hebt.

Uw expert voor auto-onderdelen op internet is autodoc.BE