Lekker op vakantie met je hond

Op verlof gaan zonder uw hond is een miserie voor dat beestje. Denk maar als u thuiskomt van het werk, hoe uw hond naar de deur ‘vliegt’ om u te begroeten. Dat beest heeft u gemist. Dus als u dan verschillende dagen wegblijft terwijl uw hond bij een familielid verblijft of op hondenhotel, dan kan u uzelf al voorstellen dat die zich niet zo geamuseerd heeft.

De laatste tijd is er keuze genoeg aan hondvriendelijke vakanties, dus als u binnen de EU blijft, dan kan mans beste vriend gerust mee zonder dat u een hoop paperassen moet invullen. Daarbovenop hoeft dat beest ook niet in quarantaine voor verschillende weken.

Op deze manier hoeft u de hond niet achterlaten bij een vreemde, die kan gewoon mee de auto in met de rest van de familie. Minder miserie voor dat beest en u hoeft er een andere mens niet mee lastig te vallen. Ça va?

Belangrijk om te onthouden als ik de hond op vakantie neem

Allez bon! Fifi komt mee op verlof. Denk er dan wel aan dat, juist zoals u, de hond ook aan voorbereiding toe is.

Voordat u de hond mee naar het buitenland neemt, bijvoorbeeld, heeft deze ook een speciaal paspoort nodig, moet u ervoor zorgen dat dat beestje ingeënt is tegen hondsdolheid en wormen en hij/zij moet natuurlijk ook gechipt zijn. Zolang u hond aan deze voorwaarden voldoet, dan zal daar aan de grens geen haan over kraaien.

Nu kan het wel eens zijn dat uw hond last heeft van autoziekte. Bijgevolg van dien is die dan echt letterlijk zo ziek als een hond. Kwijlen, vaak slikken, trillen, kokhalzen en zelfs braken zijn zo maar een paar symptomen. Zorg ervoor dat u regelmatig stopt zodat dat beest eventjes kan bekomen.

Voordat u vertrekt, onderzoek efkes het weer dat u tegemoet gaat gaan. Trekt u naar Spanje in de zomer? Boek een hotel dat voorzien is van een hondenzwembad of misschien dicht bij een hondvriendelijk strand, zodat die wat kan afkoelen in de hitte.

Of misschien gaat u naar het koude noorden? Uw hond heeft misschien wel een ferme bontjas aan maar dat beest is, juist zoals u, die lage temperaturen niet gewend. Doe hem een hondenjas aan om onderkoeling te voorkomen en als het regent eentje met een capuchon.

Misschien iets minder belangrijk maar het is altijd een goed idee om de hond zijn hondeneten mee te brengen. Uw bestemming van keus heeft misschien niet hetzelfde merk verkrijgbaar en om dat beestje, in een nieuwe omgeving, iets nieuw voor te schotelen, veroorzaakt gewoon meer stress.

Een hondvriendelijke vakantie

Eerder zei ik al dat uw hond gerust mee kan op verlof, en dat is ook zo. Maar niet elke bestemming is geschikt voor uw hond. Daarmee wil ik zeggen; gaat uw hond zich wel amuseren?

Zo kunt u bijvoorbeeld een villatje afhuren in Italië (effe checken of ze honden toelaten natuurlijk) en het hele verlof lang wandelen door de heuvels en uw eigen amuseren in het dorpje nabij. Ideaal voor u en de hond!

Maar zodra je van zin bent naar een stad te trekken, dan wordt het al iets moeilijker. Vele winkels laten geen dieren toe, juist hetzelfde als restaurants en musea. Dan heb je natuurlijk de keuze om je hond aan de deur te laten, aan de lijn. Maar dat is ook niets gedaan voor dat beestje he?! En dit is niet in elk land toegestaan.

Daarbovenop is niet elk hondenras toegestaan in elk land. U weet best wel dat uw schat van een pitbull geen vlieg kwaad zou doen en waarschijnlijk bang is van de kat, maar als u bijvoorbeeld naar het Verenigd Koninkrijk trekt, dan moet u hem thuislaten, jammer genoeg.

De Eindbestemming

Ça va! Nu bent u klaar om te beschikken. Dus zorg dat uw hond ingeënt is, een paspoort heeft, pakt dat beest zijn eten mee en ga ergens heen waar u veel kan wandelen. Doe dat beest een jasje aan en neem voor u een paar goede wandelschoenen mee. Dan is het allemaal in kannen en kruiken. Uw verlof kan beginnen.

Dit artikel is geplaatst door (Decision Tree), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Uw expert voor auto-onderdelen op internet is autodoc.BE