Kun je makkelijk een (huur)auto nabij Airport achterlaten?

Als je op vakantie gaat met het vliegtuig moet je altijd eerst naar de luchthaven toekomen. Je kunt ervoor kiezen om met het openbaar vervoer of een taxi te gaan, maar het makkelijkst en het goedkoopst is het toch om zelf naar de airport te rijden. Als je daarvoor kiest, moet je je auto bij het vliegveld achterlaten, maar kan dat eigenlijk wel zo makkelijk? In deze blog zoomen we in op het parkeren bij airports, zoals Eindhoven airport. Er zijn verschillende sites waar je makkelijk en snel parkings kunt vergelijken, zoals Airportdeal. Waar je op moeten letten vertellen we je hier.

Hoe weet je waar je het beste kunt parkeren?

Elke luchthaven heeft verschillende parkeermogelijkheden. De prijzen en beschikbaarheden van deze parkeermogelijkheden zijn echter erg verschillend. Je kunt ervoor kiezen om zelf het uitzoekwerk te doen, maar dit kost veel tijd. Makkelijker is het om het via een vergelijkingswebsite te doen. Bij dit soort websites selecteer je een airport (bijvoorbeeld Eindhoven airport) evenals je aankomst- en vertrekdatum (inclusief tijd). De vergelijkingssite geeft je dan de opties, waarbij duidelijk alle kenmerken van de parking worden aangegeven. Zo kun je zelf kiezen wat voor jou belangrijk is. In de rest van deze blog volgen een aantal handige tips.

Welke parking kies je?

Het is bij het kiezen van een parking van belang om na te denken over wat voor soort parking jij fijn vindt. Er zijn drie soorten parkings: shuttle parkeren, valet parking en parkeren op loopafstand. Bij shuttle parkeren is de parking iets verder weg van het vliegveld, maar is er wel een shuttle die je kunt gebruiken om tussen de parking en het vliegveld te reizen. Bij valet parking parkeer je je auto niet zelf in de parking, maar geef je je auto af bij de luchthaven. Bij terugkomst staat de auto dan weer op je te wachten. De derde optie, parkeren op loopafstand, houdt in dat je de auto wel zelf in de parking parkeert, maar dat de afstand tussen de parking en het vliegveld kort genoeg is om zelf te lopen. De prijzen tussen de drie verschillen vaak: shuttle parkeren is vaak goedkoper dan de andere twee opties.

Hoe bespaar je zoveel mogelijk?

Geld besparen bij het zoeken naar parkings bij vliegvelden is eenvoudig. Maak het jezelf nog makkelijker met deze tips. Ten eerste: boek zo snel mogelijk. Dit is vaak het geval bij op reis gaan (vliegtuigtickets worden immers ook steeds duurder), maar het geldt ook zeker voor parking. Ten tweede is het het waard om op onderzoek uit te gaan (zelf of via een vergelijkingswebsite) om te kijken welke parkings er zijn en wat de goedkoopste opties zijn. Een laatste tip is om online te reserveren. Doe je dit niet, betaal je vaak een inrijtarief en loop je het risico dat je favoriete parkeerplaats al vol is. Door deze tips te volgen vind je de parking bij een luchthaven die het beste bij jou past.