Kiezen van de juiste bestelbus

Voor ondernemers is het kiezen van een bestelbus een feest, dit is uit onderzoek gebleken. Werkgevers surfen uren lang op verschillende dealer- en vergelijkingssites om de bestelbus te vinden die het best bij hun past. Er wordt geen detail over het hoofd gezien en ieder schroefje wordt met elkaar vergeleken. Er zijn ook zo veel verschillende opties in busjes en eventuele fiscale voordelen.

De bestelbus

Laten we beginnen met wat voor verschillende bestelbussen er allemaal op de markt zijn. De twee grootste partijen van bestelbussen zijn Volkswagen en Mercedes. Mercedes alleen al heeft drie verschillende soorten bestelbusjes, de Citan, de Vito en de Sprinter. Volkswagen heeft er nog eentje meer. Zij hebben de Caddy, de Transporter, de Crafter en de Multivan.
Nou hier begint het al, we hebben pas twee automerken bekeken en er zijn al 7 verschillende types. Voor de ondernemer is het belangrijk vooraf te bepalen waarvoor de bestelauto gebruikt gaat worden. Moeten er personen in vervoerd worden of spullen, zijn deze spullen makkelijk in de bus te tillen of heb je een laadklep nodig. Als je dit allemaal op een rijtje hebt kan je waarschijnlijk al een groot gedeelte van de lijst wegstrepen. Dit zal de keuze aanzienlijk makkelijker maken.

Subsidies.

Naast het type bestelbus spelen nog een aantal andere zaken een rol. Een belangrijke is of er eventuele subsidie en/of fiscaal voordeel te halen is. Dit is vooral aan de orde als de ondernemer kiest voor een elektrische of plug-in variant. In Rotterdam kan je bijvoorbeeld extra subsidie krijgen als je jouw oude bestelbus inruilt voor een nieuwe zuinigere bestelbus.

De kosten

De kosten van een bestelbus kunnen al gauw oplopen, dit is dan ook een struikelblok voor veel ondernemers. Er is voor deze ondernemers echter wel een oplossing. Het is mogelijk om een autolening af te sluiten. Hierdoor kan je zonder voor een groot bedrag te moeten sparen toch een mooie nieuwe bestelbus rijden.

Uw expert voor auto-onderdelen op internet is autodoc.BE