Huurwagen huren met rijbewijs B

Indien u een Bestelwagen of Camionette wilt huren bij Chavatte Huurwagens, dan hebt u hiervoor alleen rijbewijs B nodig! Klanten zijn wel eens in de veronderstelling dat zij een vrachtwagenrijbewijs nodig hebben voor de Camionette, of iemand moeten charteren met een vrachtwagenrijbewijs, maar dit is dus niet nodig. Men kan op korte termijn een huurwagen huren, zonder chauffeur. De chauffeur is de klant zelf immers.

Durft u het aan?

Sommige klanten zijn huiverig om met een Camionette te rijden terwijl zij alleen rijbewijs B bezitten. Zij hebben nooit eerder in een dergelijk vehikel gereden, zijn alleen personenauto’s gewend en vinden het soms doodeng. Op deze wijze de weg op gaan is niet aan te raden. Vraag in dat geval iemand uit uw directe omgeving die (ook in bezit van rijbewijs B) het wel aandurft, of de ervaring in huis heeft.

Het leuke is dat nogal wat personen die nooit eerder in een bestelwagen hebben gereden, na afloop van de rit de voorkeur geven aan de bestelwagen ten opzichte van een personenauto! In een bestelbus, zo kunt u misschien zelf eens ervaren, heb je als bestuurder een ruimer en beter overzicht op het verkeer (door de hogere positie) dan in een personenauto, waarbij je veel lager op de weg zit.

Rijbewijs B nog halen?

Ook jongeren met rijbewijs B kunnen huren, echter niet iedere jongere is al in het bezit van een rijbewijs B. Sommigen lijken te struikelen over het theorie-examen voor het B rijbewijs. Theorie behalen is vooral een kwestie van goed oefenen. Goed oefenen wil niet per se zeggen dat men uren moet oefenen op de materie, het gaat erom dat er herhaling plaatsvindt. Door met regelmaat even wat theorievragen te oefenen schiet je veelal meer op. Voor het oefenen op de vragen bestaan er diverse manieren tegenwoordig, die veel meer opschieten dan vroeger. Vroeger oefende men in een dik boek, vol met verkeersvragen en ging men zelfs ook nog op theorieles bij een autorijschool. Tegenwoordig doen jongeren dit anders. Er zijn app’s beschikbaar vanwaaruit theorie-examenvragen te oefenen zijn. Overal waar je maar wil kun je hiermee rechtstreeks oefenen.

Struikelen over theorie-examenvragen is hiermee niet meer echt nodig; door het vele herhalen van de leerstof, op alle momenten van de dag, blijft de opgedane lesstof veel beter hangen en worden de antwoorden steeds logischer voor de student. Wat ook helpt is dat de app’s de examenvragen niet alleen nabootsen, ook de tijdsspanne tussen de vragen wordt nagebootst. Op deze wijze gaat iedereen die de app gebruikt goed voorbereid het verkeerstheorie-examen in!

Uw expert voor auto-onderdelen op internet is autodoc.BE