Het vervoeren van eten. Waar moet de vrachtwagen aan voldoen?

Stel je voor je wilt brood vervoeren naar de andere kant van het land. Of je wilt op de kaasmarkt staan op verschillende plekken in het land. Elk soort product vraagt om andere vereisten als het gaat om vervoer. Niet alleen wettelijk, maar ook om het product zelf in goede conditie te houden. In dit artikel bespreken we de verschillende transportoplossingen voor het vervoeren van voeding. Lees verder wanneer je een ondernemer bent en graag wilt weten wat de mogelijkheden zijn.

Transportoplossingen in het kort

Eten wordt vervoert op verschillende manieren. De transportindustrie heeft de laatste jaren flinke ontwikkelingen doorgemaakt, vandaar dat er verschillende transport-oplossingen worden aangeboden. Bijvoorbeeld speciale trailers voor aardappelen, bloemen, brood, kaas, kuiken en uien. Alle trailers hebben hun eigen systeem afhankelijk van wat het eten nodig heeft. Zo wordt er bij de bouw van deze trailers rekening gehouden met de koeling en luchtcirculatie, transporttype, pallet of bulk, hygiƫne en milieu eisen, eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Bij de aanschaf van dergelijke transport-oplossingen kun je kiezen voor transport op maat, een kant en klare oplegger of bijvoorbeeld een tweedehandse trailer. Je kunt je voorstellen dat de aanschaf van een op maat gemaakte trailer of een nieuwe trailer een behoorlijke investering is. Niet iedere onderneming heeft hier geld voor, waardoor kleinere bedrijven vaak voor tweedehandse oplossingen kiezen.

 

Transport op maat

Kies je voor transport op maat dan wordt er gekeken naar je behoeften. Wat van soort eten vervoer je en onder welke omstandigheden kunnen deze het beste vervoert worden. Zo heeft kaas bijvoorbeeld andere omstandigheden nodig dan bijvoorbeeld brood. Kies je voor transport op maat, dan zal je eerst een gesprek aangaan met het bedrijf zelf. Vervolgens maakt de engineer een plan en ga je deze samen bespreken. Na de eerste aanbetaling kan de bouw beginnen. Houd er rekening mee dat het meestal wel een paar maanden duurt om transport op maat oplossingen te bouwen. Het voordeel van transport op maat is dat je aan de eisen van de voedingsmiddelenindustrie voldoet.

Wat zijn de vereisten van de voedingsmiddelenindustrie?

De eisen van de voedingsmiddelenindustrie verschillen per product. Zo wordt er aan de vervoer van zuivel andere voorwaarden gesteld dan aan aardappelen transport bijvoorbeeld. Om erachter te komen welke voorwaarden er gesteld worden kun je het beste contact opnemen met de voedingsmiddelenindustrie zelf of met het bedrijf dat transportoplossingen levert.

Uw expert voor auto-onderdelen op internet is autodoc.BE