Fris je auto op met een grote poetsbeurt!

Hoe vaak zit je per week in de auto? De gemiddelde Nederlander brengt heel wat uurtjes door in zijn of haar bolide. Heerlijk om de auto dan eens in de zoveel tijd een flinke opfrisbeurt te geven! Een professionele reiniging is al snel flink aan de prijs, maar gelukkig kun je dat net zo makkelijk thuis. Het is een kwestie van wat tijd, de juiste producten en even flink de handen uit de mouwen steken.

Hoe vaak moet je de auto wassen? Dat is volledig aan jou. Het is raadzaam om minimaal één keer per maand even de buitenkant te wassen én te waxen. Vooral in de koudere maanden is dit belangrijk, want strooizout is funest voor de lak. Was je één keer per maand, dan blijft de autolak in topconditie en dat is belangrijk wanneer je de auto ooit wil verkopen. Daarnaast is het voor jezelf ook nog eens fijn om iedere morgen in een glanzende bolide te stappen.

De buitenkant wassen

Het gedeelte wat de buurman ziet is natuurlijk belangrijk om schoon te houden! Als je dat persoonlijk niet zo belangrijk vindt, dan is het nog steeds slim om de buitenkant van de auto regelmatig te poetsen voor het behoud van de lak. De auto poetsen begint met goede autopoetsmiddelen, zoals een autoshampoo, een goede wax en een sterke velgenreiniger. Er zijn veel producten op de markt in verschillende prijsklassen. Aangezien de producten vaak wel een tijdje meegaan, loont het om voor een goed merk te gaan. Dat bespaart je tijdens het schoonmaken ontzettend veel tijd en moeite. Je wilt immers niet twee keer hetzelfde stuk poetsen omdat je schoonmaakmiddel je in de steek laat.

Het interieur een flinke poetsbeurt geven

De buitenkant van de auto krijgt veel aandacht, zeker in vergelijking met het interieur. Dat is grappig, want jij kijkt toch echt iedere dag tegen de binnenkant van de auto aan. Wil je even net iets meer doen dan een snelle stofzuigbeurt? Kies dan een goede auto interieur reiniger. Als je stoffen bekleding hebt, dan kun je voor een goede allrounder kiezen. Voor leren bekleding heb je echter een speciaal product nodig om het leer soepel en glanzend te houden. Vooral wanneer je hebt gekozen voor een licht interieur is het belangrijk om regelmatig even de vlekken uit de bekleding te poetsen. Daarmee behoudt de auto een verzorgde aanblik en dat is prettig voor jou en de eventuele volgende eigenaar van de auto!

Dit artikel is geplaatst door (SanderW013), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Uw expert voor auto-onderdelen op internet is autodoc.BE