De leukste dagtochten tijdens het zomerseizoen

Het zomerseizoen is begonnen en steeds vaker krijgen we mooie, hete en zonnige dagen. Er zitten een paar prachtige dagen en weekenden tussen en dus willen we er allemaal lekker op uit. Ook zijn zomermaanden de ideale gelegenheden om het schooljaar leuk af te sluiten, er met collega’s op uit te gaan of eindelijk weer eens jullie lang geplande familiedag te houden. Hier vind je de leukste dagtochten en arrangementen die voor zowel stellen en gezinnen als voor (grotere) groepen zeker een aanrader zijn.

Natuur

Ben je helemaal gek op de natuur? Juist dan is de zomerperiode een perfect kans voor jouw voorkeuren. Uitjes en dagtochten in en rondom de natuur zijn er in verschillende varianten. Wat dacht je van een interessante mix tussen Dierenpark Amersfoort en de Utrechtse Heuvelrug? Wanneer je dit goed regelt kun je voor een mooi budget het dierenpark bezoeken én krijg je rondrit door de Utrechtste Heuvelrug onder leiding van een lokale gids. Maak er gemakkelijk een arrangement van met tussentijds koffie en gebak, lunch én een heerlijk diner.

Flowers everywhere!

Daarnaast is het Keukenhof een prachtige bezienswaardigheid voor toeristen, maar ook Nederlanders. We durven te wedden dat het grootste deel van de Nederlanders het Keukenhof nog nooit heeft bezocht. Toch zonde want het is echt een aanraader! Het is dé plek om oneindig te genieten van bloemen die volledig in bloei staan. Denk je het al gauw gezien te hebben? Dat is niet nodig. Er zijn ruim 20 spectaculaire bloemenshows, inspiratietuinen en andere veelbelovende evenementen. Ook hier is een volledig arrangement van te boeken. Wanneer je geen last hebt van hooikoors, zijn ook bloesemtochten en -rondvaarten een heerlijke kickstart van het zomerseizoen.

Cultuur en historie

Helaas zitten er in ons kikkerlandje nog altijd regenachtige dagen tussen. Deze dagen zijn een goed om door te brengen indoor zoals bijvoorbeeld musea. Toch mooi weer? Gelukkig heeft Nederland een aantal prachtige openlucht musea. Paar tips zijn het Zandsculpturen-festijn, het Boerenbondsmuseum, het Bakkerijmuseum en voor de echte liefhebbers Borduurmuseum.

Grotere groepen

Al deze ideeën zijn voor iedereen makkelijk te plannen en te bezoeken. Wanneer je met een grotere groep op pad wilt, komen er al vaak wat meer uitdagingen bij kijken. Hoe houd je de kosten beperkt en wat is het gemakkelijkste met betrekking tot vervoer? Hiervoor zou je je eens moeten verdiepen in een busbedrijf. Er zijn namelijk busbedrijven die volledige arrangementen tegen interessante prijzen aanbieden. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent qua budget, eten en drinken én wordt je opgehaald en thuisgebracht door een luxe touringcar met een ervaren chauffeur. Super makkelijk, toch?

Uw expert voor auto-onderdelen op internet is autodoc.BE