Auto vinden uit het buitenland. Hoe doe je dat?

De meeste autoliefhebbers overwegen het importeren van een auto niet eens. Er wordt nog steeds gedacht dat het importeren van een auto ingewikkeld, duur en moeilijk is. Maar dankzij de hulp van easyimport en andere auto importeurs wordt het importeren van een auto een stuk eenvoudiger en voordeliger. Nu je weet dat het importeren van een auto eenvoudig is, wordt het tijd om je droomauto in het buitenland te vinden. Hoe pak je dit aan? Welke websites zijn nuttig om te gebruiken en hoe begin je met importeren? De antwoorden op deze vragen lees je hieronder.

Waarom een auto uit importeren?

Het importeren levert diverse voordelen op. Nederland is maar een klein land, waardoor bepaalde auto schaars zijn die in andere landen niet schaars hoeven te zijn. Dit maakt het makkelijker om bepaalde auto – met name oldtimers – voor een goede prijs in het buitenland te kopen. Het papierwerk wordt allemaal geregeld door een auto importeur, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Importeer je een auto uit Duitsland dan kun je op een luxere uitvoering rekenen. Aangezien auto’s in vergelijking met Duitsland behoorlijk aan de prijs zijn kopen Nederlanders vaak standaard auto’s met een simpele uitvoering. In Duitsland rijdt bijna iedereen in een luxere uitvoering, waardoor je voor hetzelfde geld een luxere auto krijgt.

Waar een auto kopen?

De meeste auto’s die we naar Nederland halen komen uit Duitsland. En dat is natuurlijk niet zonder reden. In Duitsland zijn de auto’s een stuk goedkoper, het aanbod is met 80 miljoen mensen een stuk groter, de meeste auto’s hebben een luxere uitvoering en daarnaast is Duitsland om de hoek. Haal je een auto uit een ander land dan kom je vaak in de problemen met het transport. Koop je een auto uit Zuid-Europa dan ben je vaak al een paar dagen bezig om de auto alleen al naar Nederland te krijgen.

Op zoek naar een geschikte auto gaan

Wellicht weet je al wat je wilt, dan kun je een stuk gerichter zoeken. Wanneer je het importeren van een auto nog aan het overwegen bent, wil je waarschijnlijk het aanbod eerst bekijken. Kijk bijvoorbeeld eens op mobile.be of op autoscout24.com. Dit zijn website waar zowel gebruikte als nieuwe auto’s aangeboden worden. Wanneer je eenmaal een auto op het oog hebt kun je contact opnemen met easyimport.nl om de documenten in orde te maken.

Uw expert voor auto-onderdelen op internet is autodoc.BE