All Risk, of WA verzekeren?

Je koopt een andere auto, maar voor welke autoverzekering kies je? Het type autoverzekering waarvoor je kiest wordt voor een groot deel bepaald wat de staat van je auto is. Een nieuwe auto, of auto’s tot circa 6 jaar oud, worden bijna zonder uitzondering altijd all risk verzekerd, omdat dit de verstandigste keuze in dat geval is. Onder de dekking van all risk valt immers eveneens schade aan je eigen auto (naast schade aan derden), of uitkering van de dagwaarde van je auto zodra deze onverhoopt total loss is geraakt tijdens een ongeluk.

Wanneer all risk beƫindigen?

Zodra een auto de 6 jaargrens is gepasseerd is het verstandig je autoverzekering te heroverwegen. Dit aangezien de maandpremie van een all risk autoverzekering beduidend hoger ligt dan die van een WA of WA + autoverzekering. Kent de auto echter nog steeds een dagwaarde van 20.000 euro of hoger, dan is het niet onverstandig de all risk verzekering nog een tijdje aan te houden, want bedenk je wel: in het geval van total loss krijg je niets uitgekeerd.

Beperkt Casco

Beperkt Casco (WA+) is een populaire verzekering voor auto’s binnen de leeftijdscategorie 6 tot 10 jaar. Eigen schade wordt niet vergoed, met wel schade door weersomstandigheden, diefstal, autoruitbreuk, of aanrijdingen met dieren.

WA autoverzekering

De meeste oudere auto’s, vanaf circa 10 jaar oud en met een relatief lage dagwaarde, zijn WA verzekerd. Een WA autoverzekering is ten eerste verplicht vanuit de overheid (autobezitters moeten de auto verzekeren), daarbij komt dat een WA autoverzekering de goedkoopste maandpremie’s kent. WA is een basisverzekering; alleen schade aan derden wordt vergoed. Maak je gebruik van je WA verzekering dan gaat je maandpremie omhoog; veel eigenaren kiezen er daarom voor om de schade zelf te betalen.

Welke verzekering je ook kiest, zorg dat je een autoverzekering altijd vergelijkt voordat je deze afsluit. Er bestaan namelijk onderling soms grote verschillen tussen maandpremie’s.

Uw expert voor auto-onderdelen op internet is autodoc.BE