Hoe zorg je ervoor dat je auto beschermd blijft tegen slijtage?

Rubberen automatten en kofferbak mat kopen kan slijtage in je interieur door steentjes, bagage en andere oorzaken voorkomen.

Hoe zorg je ervoor dat je auto beschermd blijft tegen slijtage?

Wanneer je slijtage van het interieur van je auto wil voorkomen kun je onder andere gebruik maken van rubberen automatten. Het voordeel van automatten is dat deze op maat gemaakt zijn voor verschillende merken. Hierom zijn matten ontworpen die zowel voorin de auto als achter in de auto passen. Omdat de matten op maat gemaakt zijn en drukknopen hebben kunnen de automatten niet schuiven. Een mat die niet schuift kan veel beter slijtage voorkomen. De randen van de matten zullen namelijk de bodem goed bedekken en goed aansluiten. Hierdoor zal slijtage door spullen en schoenen niet mogelijk zijn. Je kunt daarnaast een kofferbak mat kopen om ook je kofferbak te beschermen tegen krassen. Buiten de auto kun je gebruik maken van stootstrips of autowax om de auto minder gevoelig te maken voor krassen. Hiermee breng je een coatinglaag aan die de lak extra beschermd.

Krassen voorkomen met rubberen automatten

Rubberen automatten die goed aansluiten zullen de vloer dus beter bedekken en zijn uiteraard veiliger. Een voordeel van rubberen automatten is het gemak om de mat schoon te houden. De matten kun je namelijk makkelijk afnemen. Vuil dat op de mat ligt zal dan ook niet in de auto blijven liggen. Naast modder zullen ook steentjes in de auto terecht komen, die kunnen immers onder de schoenzool blijven zitten en voor veel krassen zorgen. Daarnaast kunnen steentjes loslaten. Bij een automat die niet goed aansluit kunnen de steentjes dan alsnog onder de mat terecht komen en voor krassen zorgen. De beste manier om slijtage van je interieur te voorkomen is dan ook het aanschaffen van een kwalitatief rubberen automat.

Een kofferbakmat kopen

Naast automatten die je zowel voor- als achter in de auto kunt plaatsen kun je ook een kofferbak mat kopen. Een mat voor in de kofferbak wordt weleens vergeten, maar een kofferbak kan snel vies worden en beschadigen. Een kofferbak mat is makkelijker schoon te maken. Normaliter is een kofferbak moeilijker schoon te maken omdat je de bestaande bekleding er niet uit kunt nemen. Een kofferbak mat kopen die uitneembaar is kan zeker handig zijn als je veel outdoor spullen zoals een fiets, schoenen of andere sportbenodigdheden meeneemt. Een groot voordeel is dat je rubberen automatten met een doek af kunt nemen. Dit is handig als er water of modder op ligt. In de bestaande bekleding kunnen geuren trekken maar met een rubberen kofferbak mat gebeurt dit niet. Je kunt zelfs een kofferbakmat met geurtjes aanschaffen zodat de auto frisser ruikt. Dit is ideaal wanneer je veel sport of huisdieren hebt.

Autoschade zoals krassen voorkomen

Wanneer je veel autorijdt kunnen helaas makkelijk krassen en deukjes ontstaan. Zeker bij het parkeren van de auto zit een ongeluk in een klein hoekje. Vaak gebeurt het dat je krassen krijgt op je auto omdat iemand met een winkelkarretje tegen je auto aanstoot. Om kleine krasjes te voorkomen die hierdoor ontstaan kun je speciale autowax gebruiken. Hiermee breng je een coatinglaag aan over de lak van je auto.

Geplaatst in: Page