Hoe Werken Online Bookmakers?

Nu het online gokken in Nederland gelegaliseerd is vragen heel wat bookmakers een vergunning aan bij de Nederlandse kansspelautoriteit. 10 goksites konden gelijk met die licentie de start maken op 01 oktober, en heel wat anderen hebben een aanvraag lopen.

Publiek, Voetbal, Stadion, Voetbal Stadion

Wat Is Een Online Bookmaker?

Gokkantoren kennen we allemaal. Ze behoren al jaar en dag tot het vertrouwde straatbeeld. Maar de komst van het internet opende nieuwe mogelijkheden, ook voor deze aanbieders van sportweddenschappen.

Het was de start van een boomende nieuwe tak in het internet bedrijfsleven. Softwareontwerpers specialiseerden zich in technologieën die de activiteiten van de kantoren online konden brengen. Dit was net voor de start van het nieuwe millennium.

Nu 20 jaar later is er heel wat verandert bij deze online bookmakers. De hoofdzaak is uiteraard nog steeds het aanbieden van sportweddenschappen. Maar de vorm en de mogelijkheden zijn enorm gegroeid.

Je kan wedstrijden live volgen. Het wedstrijdverloop kan in real time bij je weddenschap verschijnen. Er wordt gewerkt met bonussen, verhoogde odds, aangepaste weddenschappen en nog meer mogelijkheden die enkel via software kunnen aangeboden worden.

En ze gaan momenteel nog een stapje verder. Via live streaming kunnen online bookmakers wedstrijden op het scherm weergeven. Je kan de match waarop je inzette dan helemaal volgen zoals op televisie. Dikwijls worden er ook commentaren bij voorzien door bekende sportanalisten.

Boksen, Sport, Bokswedstrijd, Atleten, Boksers

Kan Ik In Nederland Bij Alle Bookmakers Aanmelden?

Nee, dat kan niet. De goksite zal eerst over de Nederlandse licentie moeten beschikken voor ze hier legaal de virtuele deuren kan openen. Er zijn op dit moment 10 vergunningen actief. Maar gezien de interesse die er is van de internationale goksites verwachten we dat dit aantal binnenkort fors kan toenemen.

Bookmakers die al jaren actief zijn en betrouwbare goksites zoals www.bet777.be horen bij de aanvragers. Het grotere aanbod kan enkel de spelers voordelen bieden. Meer sportmogelijkheden en hogere bonussen zijn best mogelijk bij meer concurrentie.

De vergunning is er gekomen om spelers bescherming te geven. Gokken is niet ongevaarlijk. Je kan meer geld gaan uitgeven dan je werkelijk kunt missen. Of je begint je verantwoordelijkheden te verwaarlozen omdat je te veel tijd op de goksite spendeert. Op dat moment is het vijf voor twaalf, en hoog tijd om begeleiding te zoeken.

Bookmakers online in Nederland zijn verplicht om via hun site deze begeleiding samen met jou op te starten indien nodig. Ze zullen ook over een degelijk uitgebouwde klantenservice die over kennis van zaken moeten beschikken.

Om je financieel veilig te stellen moet elke vergunninghouder een waarborg van 800.000 euro vastzetten om de geldtransacties met de klanten te garanderen.

Heeft je bookmaker die felbegeerde vergunning kunnen bemachtigen dan zal je bij hem kunnen aanmelden. Hou dan je iDIN en je bankapp bij de hand. Zonder die twee zal je in Nederland geen account kunnen aanmaken bij een online goksite.

Iedere aanmelding moet geregistreerd en geverifieerd worden. Weer een beschermingsmaatregel. Spelers die wegens gokproblemen in de database van het CRUKS (Centraal Register Uitsluiting Kansspelen) zijn opgenomen zullen geen account bij een legale Nederlandse bookmaker kunnen aanmaken.

 

Geplaatst in: Page