Geniet van de voordelen van de laadpas

Een laadpas is een oplossing die je niet alleen tijdwinst oplevert dankzij het single-factuursysteem, je kunt er ook geld mee besparen bij elke tankbeurt dankzij de kortingen en voorwaarden die zo flexibel zijn dat ze geen minimumverbruik of garanties van welke aard dan ook vereisen.

Laadpas is beste optie voor bedrijven met wagenpark

Zeker voor bedrijven met voertuigen of wagenparken is de laadpas de beste beschikbare optie. Het werkt veel veiliger dan contant geld, zowel voor bedrijven als voor chauffeurs, en is veel efficiënter dan creditcards. Een laadpas biedt je bedrijf belangrijke voordelen doordat het alles met betrekking tot het gebruik ervan gedetailleerd beschrijft. Deze informatie kan worden gebruikt om inefficiënties in het beheer van je wagenpark op te sporen. Naast het verbeteren van deze inefficiënties, verbetert het gebruik van de laadpas je voertuigbeheerprocessen aanzienlijk.

Tijd en geld besparen met laadpas

Met een laadpas worden alle transacties geregistreerd. Hiermee kun je alle brandstofverbruik in je bedrijf monitoren. Dat is de eerste stap om het gebruik ervan te optimaliseren en te beginnen met besparen. Zodra er inefficiënties zijn gevonden, kunnen er oplossingen worden bedacht, bijvoorbeeld door een bestuurder te identificeren die aanzienlijk meer brandstof verbruikt dan de rest. Dit kan betekenen dat de desbetreffende chauffeur een inefficiënte rijstijl heeft, iets dat gemakkelijk te corrigeren is door dat gedrag te veranderen. Wanneer je de laadpas gebruikt, wordt het beheren van je brandstofkosten veel eenvoudiger en effectiever. Fiscaal beheer is ook veel eenvoudiger en dat betekent een besparing van tijd en geld voor jouw bedrijf.

Minimale risico op fraude met laadpas

Omdat alle transacties worden geregistreerd en kunnen worden gecontroleerd, minimaliseert de laadpas het risico op fraude. Ongebruikelijke of verdachte transacties zijn gemakkelijk te herkennen en te melden. Om dit te vergemakkelijken, kunnen de tankkaarten worden gekoppeld aan een specifiek voertuig, zodat de brandstof alleen door dat voertuig kan worden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat jouw bedrijfskaarten alleen voor jouw bedrijfsauto’s worden gebruikt. De tankkaart is een veilig systeem, in tegenstelling tot contant geld dat het mogelijk maakt dat je bedrijf wordt benadeeld door je eigen chauffeurs. Met een laadpas wordt het moeilijk om brandstofkosten te declareren die nooit echt zijn gemaakt voor de voertuigen van je bedrijf.

Laadpas is veilig voor medewerkers

Een ander voordeel van de laadpas is dat het ook nog eens de veiligste oplossing voor je medewerkers is. Voor degenen die lange afstanden afleggen of zware voertuigen besturen, is het gevaarlijk om contant geld bij zich te hebben om hun tanks te vullen, omdat ze het slachtoffer van diefstal kunnen worden. Bij verlies of diefstal van een tankpas is deze eenvoudig en goedkoop te vervangen. Contant geld is echter moeilijker te vervangen. Het is duidelijk: dankzij de laadpas worden ongerechtvaardigde uitgaven verminderd, neemt de zichtbaarheid toe en wordt het beheer eenvoudiger en beter beheersbaar. Medewerkers vinden het systeem zeer comfortabel en gebruiksvriendelijk, het bedrijf ziet een toename van de productiviteit en een drive om te besparen. Als je nog geen benzinekaarten in jouw bedrijf gebruikt, dan is het wellicht tijd om hiermee te beginnen.

 

Geplaatst in: Page