Worden er auto’s met keyless technologie verhuurd?

De moderne auto’s van tegenwoordig bevatten bijna allemaal een keyless technologie. In het kort betekent dit dat deze auto automatisch ontgrendelt op het moment dat de eigenaar van de auto zich met sleutel in de directe omgeving van de auto bevindt. Deze keyless technologie biedt de eigenaar van zo’n auto natuurlijk een aantal voordelen. Echter hebben inbrekers deze technologie ook al ontdekt. Dit maakt dat het sommige inbrekers lukt om binnen enkele seconden een auto mee te nemen. Hier zit je als eigenaar van zo’n auto natuurlijk niet op te wachten, en al helemaal niet wanneer je regelmatig auto’s verhuurd. Dan wil je wel dat je de auto’s die je in je bezit hebt ook daadwerkelijk in je bezit houdt.

 

Auto’s verhuren

Wanneer je de eigenaar bent van een autoverhuurbedrijf, zal je jezelf vast en zeker al wel verdiept hebben in de keyless technologie die tegenwoordig vaak gebruikt wordt. Het is goed mogelijk dat je hier als ondernemer helemaal geen voorstander van bent. Dit omdat je tevreden was met een alarm klasse 2 wat vaak in de auto’s die je verhuurde was ingebouwd. Wanneer een auto over een keyless technologie beschikt, volstaat zo’n alarm klasse 2 niet meer. Dit omdat het bij een alarm uit deze klasse niet mogelijk is om een auto te traceren op het moment dat deze gestolen is. Dit kan je als eigenaar van een autoverhuurbedrijf wat onzeker maken, zeker wanneer je na gaat denken op de langere termijn. Dan is het namelijk goed mogelijk dat er bijna geen auto’s zonder deze keyless technologie meer verkrijgbaar zijn. Dit betekent dus dat je goed na moet denken over wat je hiermee kunt.

 

Dit kun je ermee

Je zal misschien in eerste instantie denken dat je wel kunt stoppen met je autoverhuurbedrijf wanneer er alleen nog maar auto’s op de markt verkrijgbaar zijn met een keyless technologie. Echter is dit niet het geval. Niet wanneer je een alarm klasse 4 in de auto’s die je verhuurd laat plaatsen. Een alarm klasse 4 is namelijk een alarmsysteem wat het mogelijk maakt om een auto 7 dagen in de week en 24 uur per dag te volgen. Tevens zorgt dit systeem ervoor dat de auto geblokkeerd wordt op het moment dat het systeem wordt uitgeschakeld, of in ieder geval bij het proberen daarvan. Het is dus voor autodieven niet mogelijk om een auto met een keyless technologie te stelen op het moment dat er in deze auto een alarm klasse 4 is ingebouwd. Je kunt dus gewoon verder gaat met je eigen autoverhuurbedrijf.

 

Een autoverhuurbedrijf

Het is vrij logisch dat je bij een autoverhuurbedrijf auto’s kunt huren. Omdat ook de autotechnologie steeds vernieuwd wordt, is het belangrijk om te weten dat ook auto’s met een keyless technologie verhuurt worden. Echter zal er in al deze auto’s wel een alarmsysteem ingebouwd zijn wat het mogelijk maakt om de auto te allen tijde te volgen. Zo kan een auto met zo’n alarmsysteem zelfs geregistreerd worden bij een meldkamer. Wanneer de auto dan gestolen wordt, krijgt de meldkamer snel een signaal zodat er snel op zoek gegaan kan worden naar de desbetreffende auto. Er worden dus zeker auto’s met een keyless technologie verhuurd. Bij deze auto’s is de diefstalpreventie namelijk beter dan ooit tevoren.